Marc Pandelaers

Mijn blik op de wereld!

Over mij

Geachte bezoeker,

Vooreerst heet ik U van harte welkom bij uw bezoek aan mijn website en dank U tevens, heel oprecht, voor uw belangstelling voor mijn werk.

Reeds op vrij jonge leeftijd had ik een bijzondere belangstelling voor datgene wat zich op het vlak van de fotografie afspeelde en sinds 1985, nu ondertussen ruim 25 jaar houd ik mij zeer gedreven bezig met fotografie en beeldbewerking.

Bij aanvang boeiden mij de technieken m.b.t. het fotograferen van sport, in het algemeen, en de autosport in het bijzonder, veruit het meest. Mijn eerste beelden heb ik destijds, bij het toen nog prille begin van mijn fotocarrière, gemaakt met een fotocamera van het merk Chinon, om dan nadien al vrij snel over te schakelen naar het merk Minolta.

Gaandeweg de tijd ontwikkelde ik echter meer en meer mijn vaardigheden en technieken i.v.m. de sportfotografie en dit alles in combinatie met mijn lidmaatschap bij de fotoclub “ De Vorselaarse Fotovrienden “ leidde destijds al vrij snel tot enkele succesjes.

De gewonnen prijzen en de bijhorende erkenning vertaalden zich vervolgens in een nog meer gedreven motivatie en een drang naar perfectie.

Nog beter fotomateriaal werd aangeschaft, eerst de Nikon 801, nadien de Nikon F4 en later de Nikon F5, de opvolger van de Nikon F4, waardoor er telkens met nog meer mogelijkheden en betere technieken kon worden gewerkt en de resultaten uiteindelijk nog aanzienlijk verbeterden.

Eens aanbeland in het digitale tijdperk, heb ik vrij snel de spiegelreflex-camera Nikon D2x aangeschaft en dit eerste digitale fototoestel heeft mij dan ook vrijwel onmiddellijk op weg gezet richting informatica en beeldbewerking.

Eens vertrouwd met de moderne digitale technieken heb ik enige tijd geleden besloten de betere camera Nikon D3s aan te schaffen, dit overigens tot mijn grote tevredenheid met betrekking tot de huidige resultaten.

Ondertussen heeft ook mijn aanvankelijk uitgesproken belangstelling voor het fotograferen van autosport, plaats gemaakt voor het fotograferen van tal van andere sportdisciplines, zoals uiteengezet in de rubriek “ fotoalbum “ op deze website.

Naast de verschillende sportdisciplines is met de tijd, mede door de inbreng van een bevriende natuurfotograaf, ook mijn belangstelling voor natuur- en macrofotografie gegroeid waardoor ik de laatste tijd regelmatig ook in bos en veld kan worden aangetroffen.

Ook landschaps-, architectuur- en modelfotografie genieten mijn interesse, maar uiteindelijk toch veel minder uitgesproken dan voornoemde disciplines.

Onlangs is in overleg met een goede vriend spontaan de idee gegroeid om dan toch maar een website te ontwerpen, vooral met de bedoeling om mijn beelden te kunnen delen met het brede publiek.

Verder wens ik U alvast veel kijkplezier en dank U nogmaals voor uw getoonde belangstelling.

Eventuele tips, adviezen, vragen en reacties zijn uiteraard altijd welkom !

Marc Pandelaers.

© 2024 Marc Pandelaers

Thema door Anders Norén